למה יש טיולים שנשכחים מיד לאחר שחוזרים הביתה, ולעומתם – טיולים שהופכים להיות בלתי נשכחים?
התשובה פשוטה במיוחד: בזכות ההפתעות. כי כאשר הדרך מציעה "ממתקים", חוויות חדוות גילוי – הטיול הופך להיות כזה שלא שוכחים במהרה.
אז דרך הבשור בחורף! ולא סתם דרך הבשור, אלא גם תוספת מיוחדת ולא מוכרת שנוספה לה לא מזמן. עוד נגיע אליה.
בכל מקרה, דרך עפר זו קרויה בשם הנחל המפותל שמלווה אותה לכל האורך. הדרך חולפת לצד אפיק שצבוע בחורף בירוק עז, ולצד נופי בתרונות עמוקים, גבעות נמוכות ופינות סתלבט שלא תרצו לעזוב.
כבר בתחילת המסלול מגיעה ההפתעה הראשונה: מגדל תצפית גבוה שהילדים שלכם יעופו עליו.
פגשתם פעם ילד שיסרב להתמסר למגדל תצפית? מראשו ניבטים שדות האזור, כמו גם פיתולי הנחל, שאורכו הכולל כ-80 ק"מ.
מהמגדל חוזרים לרכב, לחיצה וחצי על דוושת הגז, ושוב עוצרים. למה? כי אם למגדל אי אפשר לסרב, מה תגידו על גשר חבלים תלוי מעל הנחל? גשר זה נמתח לאורך של 80 מטרים, והבעיה הגדולה שלכם פה תהיה להחזיר את הילדים בחזרה לרכב.
הם פשוט לא יוותרו על התרוצצות מצד לצד, גבוה מעל אפיק הנחל. כיף גדול.
המשך הדרך, המשולטת היטב ומסומנת בסימון כחול, תיקח אתכם בין מאגרי מים ענקיים ותביא אתכם לגשר נוסף, חדש יותר, הקרוי "גשר הצינורות". גם הוא מהנה להתרוצצות.
מכאן חולפים לצד שדרת עצי אשל שמזמנים פיקניק בוקר נעים ומגיעים בעקבות השילוט לבאר רבובה. באר מים קדומה זו מצויה במבנה אבן קטן.
עומקה כ-20 מטר והיא נחפרה בידי העותמאנים. במלחמת העולם הראשונה הבריטים שיפצו אותה, כדי שתספק מים לחייליהם במדבר.
חוזרים לרכב וממשיכים עם השביל הכחול צפונה, לצד מישורים נרחבים.
התחנה הבאה היא חובת עצירה של ממש, גם אם היא לא נראית כך ממבט ראשון: תל שרוחן. רק לאחר שתטפסו אל ראש התל, תבינו למה היה שווה לעצור כאן: נוף מדהים מגבוה של פיתולי נחל הבשור, העטוף בצמחייה ירוקה.
המראה מדהים. זהו תל ארכיאולוגי, ובני אדם ישבו כאן כבר מהתקופה הכנענית. בראש התל תוכלו לצאת עם הילדים למסע גילוי שרידים ארכיאולוגיים.
עוד נקודה ששווה עצירה בהמשך הדרך: שרידי גשר רכבת ששימש את הבריטים במלחמת העולם הראשונה להעברת ציוד ואספקה לכוחות הלוחמים שלהם בחזית המצרית.
בסוף הדרך, ממתין לכם גן לאומי הבשור, שבו מדשאות, מעיינות ובריכות שכשוך והמון נקודות פיקניק מטופחות (הכניסה בתשלום).
אם החלטתם לדלג על הגן הלאומי, מומלץ מאוד להמשיך אל הפתעה נוספת: בשנת 2020 הוכשר קטע נוסף של דרך הבשור, הקרוי "דרך הבשור התיכונה".
אורכה 13 ק"מ, והיא מתחילה מאזור הגן הלאומי וממשיכה בלב נופים מישוריים שנראים כמו ציור טבע.
סיומה של הדרך הוא בתל גמה, המצוי ליד קיבוץ רעים. עם כל הכבוד לסיפורים ההיסטוריים המרתקים שטומן בחובו תל גבוה זה (שימו לב לשלטי ההסבר במקום),
הרי שהכיף הגדול ביותר פה הוא לשעוט מעל העם הילדים, ו"לכבוש" את מה שנראה בעיניהם כמו הר אדיר ממדים. שוב, יש ילד שיכול לסרב אתגר כזה?
פרטים כלליים:
הגעה לנקודת ההתחלה: בצומת צאלים שעל כביש מספר 222 ממשיכים לכיוון צפון-מערב, ולאחר כ-250 מטרים פונים ימינה לשביל המסומן בכחול.
נקודת ההתחלה היא לצד מגדל צאלים בכניסה ל"דרך הבשור".
הטיול בדרגת קושי קלה למשפחות ומתאים לכל סובארו 4X4.
אורך המסלול: 19 ק"מ בדרך הבשור הדרומית; 13 ק"מ בדרך הבשור התיכונה.
עונה מומלצת: חורף ואביב.
זמן משוער לטיול: כחצי יום. אם מבקרים בגן הלאומי הבשור, הטיול יתארך.
* ניתן לבצע את הטיול גם מהסוף להתחלה, לפי החשק